U17 piger EM: Måltørke kostede semifinaleplads

De danske U17-piger kommer ikke til at spille om EM-medaljer denne gang. Den afgørende mellemrundekamp mod Tyskland blev nemlig tabt 18-20 efter at have været bagud 7-12 ved pausen.

Danmark var ogås bagud hele 14-8 på et tidspunkt i 2. halvleg, og som de cifre meget klart viser det, så havde danskerne kæmpe problemer med at score - endsige komme til gode chancer mod en meget stærk tysk defensiv. Alt for meget kom til at hænge på FCM's Emilie Steffensen, der med 10 mål gjorde, hvad hun kunne.

Danskerne skal dog have ros for ikke at give op, og på et tidspunkt var det tyske forspring helt nede på et enkelt mål, men det fine comeback rakte altså ikke.

Danmark skal nu spille om pladserne fra 5-8.

- Vi kommer lidt for langt bagud. Vi møder et stærkt tysk forsvar, der også gør, at vi brænder for mange chancer. Vores eget forsvar står fint, vores målvogtere har stået fantastisk i går og i dag, men vi mangler noget i det kollektive angrebsspil. Sidstnævnte skal vi arbejde videre med i de næste to kampe, hvor vi skal suge erfaring til os, og hvor vi forhåbentligt møder nogle andre og forskellige spillestile, fortæller U17-landstræner Flemming ’Tuborg’ Larsen til dhf.dk.

Anna Berger Wierzba blev af EHF kåret til bedste danske spiller i kampen.

Danmarks målscore mod Tyskland: Emilie Steffensen 10, Michala Møller 4, Anna Berger Wierzba 2, Cecilie Bjerre 1, Anne Hykkelbjerg 1.