U17-piger klar til OL-semifinale

Tirsdag spillede de danske piger sig i semifinalen ved ungdoms OL i Ungarn efter en ikke specielt køn, men til gengæld voldsomt spændende kamp, som Danmark vandt 17-16.

- Vi kæmpede i den grad med at få vores angrebsspil til at køre, og løsningen til sidst blev at flytte Elma Halicevic fra venstre fløj og ud som playmaker. Den opgave løste hun perfekt, og dermed kunne vi vende 14-16 til 17-16, fortæller træner Thomas Høst.

Han peger samtidig på, at den danske defensiv i den grad hold vand - anført af Marianne Haugsted i midterblokken og en stærkt Anna Veng i målet.

- Når man kun lukker 16 mål ind, så er der altså en god mulighed for at vinde, konstaterer Thomas Høst.

Onsdag aftgen møder Danmark Rusland i kampen om plujens førsteplads, og en dansk sejr vil betyde, at man slipper for stærke Ungarn i semifinalen.

- Men det bliver meget svært mod et utrolig stærkt russisk hold, der har mange spillere med seniorkompetencer. Især deres playmaker og højre back er meget, meget dygtige, siger Høst og fortsætter:

- Vi går selvfølgelig ud for at vinde, men under alle omstændigheder er det godt for os at møde så stærke hold, som tilfældet er. Det - sammenholdt med de to gode, snævre sejre, vi har fået - betyder, at vi sætter meget i banken i øjeblikket, siger Thomas Høst.