U18 piger: Nyt guld til Herning og Ikast

HIH og HC Odense leverede en flot finalekamp, hvor HIH's bredde blev afgørende

U18 piger DM-finale HIH - HC Odense 26-23 (16-14)
Mål HIH:
Emilie Steffensen 7, Olivia Simonsen 5, Maja Lauritsen 4, Emma Petersen 4, Mathilde Boesen 3, Ceclie Brandt 2 og Sidsel Poulsen 1.
Mål Odense:
Alberte Madsen 8, Frida Ulrichsen 8, Laura Larsen 4 og Bára Kristín Práinsdottír 3.
 
Det kan godt være, at navnet er blevet ændret i forhold til de seneste sæsoner, men U18-pigerne fra Ikast og Herning kan igen kalde sig danske mestre. Det blev en kendsgerning, da HC Odense blev besejret 26-23. 
De to mandskaber begyndte som lyn og torden, og efter 15 minutter havde begge hold scoret 9 gange. Det til trods for godt målmandsspil fra HIHs Louise Bak Jensen og især Iben Hesseldal Hansen i Odense-kassen. 
Sidstnævnte var ren verdensklasse på en håndfuld fløjafslutninger i kampens indledning.
Ved pausen førte HIH 16-14, men de to hold kunne ikke holde det scoringsmæssige tempo efter pausen. Begge hold ledte efter målene efterhånden, som 1. halvlegs høje tempo begyndte at kunne ses. 
HIH var dog hele tiden i teten, drevet frem af især Emilie Steffensen og Louise Bak Jensen, men andre bød ind. Eksempelvis Mathilde Boesen der i et par tilfælde viste returløb fra øverste hylde. Det samme kunne man ikke sige om Odense, hvor det ret offensivt hang meget på få spillere, nemlig Alberte Madsen, Frida Ulrichsen og Laura Larsen, der tegnede sig for 20 af 23 Odense-scoringer. De sled og slæbte, men der skulle på dagen mere til.
Alt i alt en rigtig god håndboldkamp, hvor man blandt andet kunne notere sig den kæmpe forskel, der er på fysikken i U16- og U18-rækken. Det er nærmest helt vildt, så stor forskel der er, og det gælder ikke kun fysikken, men også selve spillet. 

 

Generation 24