U19 drenge EM: Deling med tysken

Danmark fået et enkelt point med over i mellemrunden ved drengene U19 EM.

Danmark og Tyskland delte, 29-29 endte det, i puljefinalen ved drengenes U19 EM.

Ubolds udsendte sætter følgende ord på kampen:

Tyskerne, som er fysisk utrolig store og stærke, starter lidt overraskende i et offensivt forsvar med nogle af de lidt mindre fysisk stærke spillere på banen. Det stresser Danmark lidt i starten og danskerne kommer bagud 1-3 efter 5 min. Så følger et par gode forsvarsaktioner, og via et par mål af Patrick Boldsen blevet det 3-3

Herefter får Tyskland taget i kampen og kommer foran 8-4, også fordi Danmark får et par udvisninger i den periode.

Så får bænken justeret lidt til og får gang i noget lidt hurtigere spil, og der bliver vundet en del mand-mand dueller. Og stille og roligt bliver tyskerne hentet.

Efter 20 min er Danmark på 9-11 og så har Mikkel Løvkvist nogle gode redninger i målet og angrebsspillet flyder flot med bl.a. flot sammenspil mellem Thomas Arnoldsen og Mads Svane Knudsen, der giver gode gennembrud og udspil til fløjene, så Danmark kommer foran 12-11.

Efter 25 min og endnu en udvisning er stillingen 13-13 og så følger en periode med endnu en udvisning, men også 2 til tyskerne, og det udnytter vi til at bringe os i front med 16-14 ved pausen efter en flot sidste halvdel af 1. halvleg af Danmark.

Danmark får en rigtig god start på 2. halvleg og bringer sigforan 18-14, inden Tysklands indskiftede målmand for alvor får fat, og Danmark får sværere ved at spille sig igennem. Der er nok 40 graders varme i hallen, så spillerne bliver sindsygt presset på ressourcerne og får lavet nogle fejl, selvfølgelig også pga. et lidt mere bevægeligt og aggressivt tysk forsvar, der nok også, når nu linjen var som den var, godt kunne have fået et par udvisninger mere. Danmark ender på 8 udvisninger, heraf 3 til Lasse Pedersen, og et rødt kort til en Victor Nevers i en situation. hvor en tysk fløjspiller træder op på hans fod...

Efter 10 min i 2. halvleg har tyskerne indhentet den danske føring og udlignet til 20-20. Danmark holder dog fast i 1 måls føringerne med efterfølgende udligning indtil 23-23, hvor det så er tder kommer i teten.

Danmark har det svært angrebsmæssigt, og når det bliver til afslutninger, også med den tyske målmand. Det bliver 25-25, hvorefter tyskerne trækker fra til 25-28 i en periode, hvor de også har heldet med et par opsamlinger efter brændte straffekast.

Det bliver også 26-29, inden danskerne virkelig stepper op de sidste 4 minutter og scorer kampens sidste 3 mål i en fase, hvor danskerne også brænder en kontra, inden målmand Matthias Rex Dorgelo redder et straffekast med 8 sekunder igen. Danmark når endda at få en afslutning langt udefra til allersidst, som rammer stolpen.

Alt i alt en fantastisk kamp mellem to rigtig gode hold, som de andre hold skal være skarpe for at kunne spille op med.

Kampens spiller blev i dag Mads Svane Knudsen, som spillede en flot kamp, men stor ros til hele det danske hold for en fantastisk fight i det, man nærmest kan kalde en sauna.

Danmarks målscorere: Thomas Arnoldsen 7, Patrick Boldsen 4, Joachim Als 3, Victor Nevers 3, Mads Svane Knudsen 3, Jonas Kristensen 2, Lasse Pedersen 2, Victor Kløve 1, Julius Mørch-Rasmussen 1, Lasse Højgaard 1, Frederik Arnoldsen 1, Valdemar Hermansen 1.