U19 drenge VM-opvarmning: Fremgang i dansk sejr over Portugal

Danmark er tvunget til at skifte ud i truppen pga. skade

U19 VM-opvarmning
Danmark - Portugal 33-28 (16-13)
Mål Danmark: Simon Pytlick 9, Mads Hoxer Hangaard 8, Jeppe Cieslak 4, Magnus Haubro 3, Sasser Sohn 3, Emil Jessen 3, Johan Kofod 1, Laurtiz Legér 1 og Anton Filtenborg 1.
 
Offensivt var det bedre og defensivt værre for Danmark mod Portugal i lørdagens opgør i Skanderborg - sammenlignet med fredagens uafgjorte kamp mod Sverige. Det hele endte med en dansk sejr på 33-28.
Det tog lidt tid, før Danmark var oppe i gear. Portugal var således foran 8-6, men på halvandet minut bragte Danmark sig foran 9-6. Samme ryk skete fra 13-13 til pausestillingen 16-13 til Danmark.
Efter pausen var Danmark klart bedst. Mads Hoxer Hangaard og Simon Pytlick var, som i 1. halvleg, stærkt skydende, og Magnus Haubro fik den ro, der ikke var der rent holdmæssigt fredag, til at sætte spillet op. Det gav efter pausen blandt andet udslag i en række fine indspil til Sasser Sohn på stregen.
Til gengæld var danskerne udfordret i defensiven, og landstræner Simon Sørensen konstaterede efter kampen, at der skal større parathed til i forsvarsspillet.
- Man skal være forberedt på, at skytten også kan finde på at stregen. Det var vi ikke i dag, og så kom vi bagefter, siger Simonsen og glæder sig over en bedre indsats lørdag end fredag.
- Det var klart bedre, men man kan godt se, at det er træningskampe, vi spiller, lyder det.
Simon Sørensen udtager den endelig VM-trup i næste uge, men der er stensikkert, at Århus Håndbolds Mads Lenbroch ikke kommer med. Venstrefløjen ramlede fredag sammen med en svensk spiller og havde efterfølgende meget ondt i skulderen. En tur på sygehuset fredag viste, at det var kravebenet, der gik af led, hvilket betyder en pause på cirka tre måneder. Heldigvis, er beskeden, er det ikke en skade, der vil give mén fremover.