U19 drengene klar til VM-kvartfinale

Via en fremragende 2. halvleg spillede Danmarks U19-drenge sig i VM's kvartfinale med en sejr på 28-24 over Tyskland.

De to hold gav hinanden en helt lige 1. halvelg, hvor Danmark til sidst dog tilkæmpede sig et lille overtag og førte 12-11.  Overtaget kom blandt andet via bedre og bedre forsvarsspil, der gav Frederik Hummelmose i kassen rigtig gode betingelser - og det udnyttede han i den grad.

Billedet var det sammen efter pausen. Den danske defensiv var en væg foran en storspillende Hummelmose, og så kunne danskerne trække fra til 19-12, hvilket reelt afgjorde kampen.

Danmark spillede rent mandskabsmæssigt en smal kamp, men i og med at bagkæden med de tre GOG-spilllere Emil Lærke, Mathias Gidsel og utrættelige Frederik Hansen havde særdeles godt styr på tyskerne, så blev smalt i denne sammenhæng godt.

Hvor Gidsel var toneangivende i den danske offensiv før pausen, tog Lærke over rent målscoringsmæssigt i 2. halvleg, og det skete med en god variation i skuddene. 12 mål på 16 forsøg siger vel det hele ...

Danmark kom således foran 25-18, men så havde Tyskland en god periode, hvor især de tyske højrebacks voldte Danmark problemer. Det danske forspring var dog for stort til, at det kunne hentes, så sejren blev ret så sikker.

Med sejren er Danmark altså blandt de sidste otte hold i turnering - og hvem havde lige troet det efter nederlaget til Bahrain ...

- Jeg er så stolt på spillernes vegne. Det var bestemt ikke nogen ønskemodstander for os. Tyskland vandt bronze ved sidste slutrunde, hvor vi blev nummer fem, men i dag var vi et skridt foran. Vi spiller en fin 1. halvleg, hvor vi egentlig godt kunne være foran med mere end én. Efter pausen kommer vi stærkt ud, der giver os et forspring, som vi ikke formøbler. Vi holder hovederne kolde under hele kampen, vi står stærkt i forsvaret, og fighter os til en VM-kvartfinale, siger U19-landstræner Claus Hansen til dhf.dk.

Danmarks målscorere: Emil Lærke 12, Emil Jakobsen 4, Mathias Gidsel 3, Frederik Hansen 3, Nikolaj Vinther 3, Jens Dolberg 2, Andreas Maagaard 1.