U19-drengene klar til VM-semifinale

Danmarks U19-landshold er klar til VM-semifinalen efter en knusende sikker sejr over Rusland, der blev besejret hele 37-28.

Den russiske landstræner har lagt en plan, der vel gav god mening, efter at Emil Lærke nettede 12 gange mod Tyskland. GOG-bagspilleren skulle mandsopdækkes. Men ... Trækket gav de øvrige danskere utrolige mængder af plads, og i en russisk udgave af Gilberts Gavebod scorede Danmark 21 gange i en 1. halvleg, hvor Rusland scorede 15 gange.

Danmark bragte sig meget hurtigt foran 4-1 - og det blev faktisk kampafgørende. Tre mål var det tætteste, russerne kom på et dansk hold, hvis defensiv ikke havde samme kaliber som mod Tyskland, men hvis offensiv til gengæld var den bedste i turneringen.

- Spillerne fortjener den største ros. De har knoklet den sidste uge, hvor der virkelig er blevet arbejdet igennem, der har betydet, at holdet har gennemgået en enorm udvikling. Gutterne hjælper hinanden i alle facetter af spillet – på og udenfor banen. De har overkommet den noget turbulente start, der nu har givet dem en fuld fortjent plads i semifinalen, siger U19-landstræner Claus Hansen til dhf.dk.

Danmark møder i semifinalen Frankrig. I de to holds puljekamp vandt de franske VM-favoritter 35-26.

- Vi tager det samme udgangspunkt som herrelandsholdet til OL i Rio og U21-herrerne ved VM i Algeriet. Vi vil gå ind og overraske. Vi vinder kun en eller to kampe ud af ti mod et hold som Frankrig, men spillerne og lederteamet tror fuldt og fast på vores chance. Alle hold ryger ind i en dårlig periode under en slutrunde. Den periode har Frankrig endnu ikke haft, men den skal de få mod os. Under alle omstændigheder får spillerne de spændende kampe med til sidst, hvor de lærer utrolig meget, siger Claus Hansen til dhf.dk.

Danmarks målscorere: Emil Jakobsen 9, Emil Lærke 7, Frederik E. Hansen 4, Mathias Gidsel 4, Nikolai Vinther 3, Jens Dolberg 3, Lukas Jørgensen 3, Mousse Linh Dembele 1, Bjarke Nybo 1, Andreas Maagaard 1 og Jeppe Hauskov 1.