U19 EM piger : Eriksen blåstempler 6. pladsen

Danmark har spillet en slutrunde over landstrænerens forventninger

De danske U19-landsholdspiger endte som nummer 6 ved EM i Slovenien efter et 21-28 nederlag til Rumænien i den sidste placeringskamp. 

- Vi møder et hold, der er bedre end os, og vi var godt klar over, at de var stærke. Rumænien kunne lige så godt have stået i en semifinale, og jeg vurderer, at de, sammen med de fire semifinalehold, udgør en gruppe, der er lidt bedre end den næste gruppe, hvor vi befinder os, siger Heine Eriksen.

Han slår fast, at Danmark har spillet en bedre slutrunde, end han havde forventet.

- Vores topniveau har været højere, end vi har set før, og i perioder har vi virkelig spillet godt, siger han og tilføjer:

- Der er ingen tvivl om, at denne slutrunde har udviklet pigernes taktiske evner. Vi har haft meget større fokus på de taktiske end tidligere, og vi har både lagt en gameplan og efterfølgende evalueret på, om vi har fulgt den. For mange af pigerne gælder det, at de hernede har haft et større ansvar end hjemme i deres klub, og de har også skulle vænne sig til at spille afgørende roller - og at spille efter en plan - i de afgørende minutter af en kamp. Samtidig er vi til en slutrunde meget priviligerede i forhold til at kunne evaluere en hel masse på kampene, fordi vi har spillerne 24/7.

Fokus på det individuelle

Næste år skal Danmark spille VM, og frem mod den slutrunde har Heine Eriksen & Co. fokus på at løfte spillerne individuelt.

- Det sker via en række samtaler med både spillerne selv og deres klubber. Som hold håber vi at komme tættere på de hold, vi lige nu er lidt bagefter, forklarerer Heine Eriksen.

Ud over de spillere, der var med til slutrunden i Slovenien, er der en række spillere, der er blevet sparet i forhold til EM. Det gælder eksempelvis Skanderborgs Emma Ernst.

- For Emmas vedkommende, og det gælder flere andre, har vi vurderet, at det er bedre for hendes udvikling at bruge sommeren på at træne fysisk efter skader, frem for at spille en slutrunde. Det giver meget mere mening, fastslår Heine Eriksen, der næste gang samler sin landsholdstrup i oktober.

- Planen er, at vi skal ud og spille landskampe i november. Vi vil meget gerne møde nogle af de allerbedste hold i Europa, så vi kan udvikle os, så vi har sat gang i arbejdet med at finde modstandere, slutter han.

Danmarks mål mod Rumænien blev scoret af: Thilde Frandsen 7, Mathilde Høy Troelsen 3, Clara Skott 3, Nanna Rasmussen 2, Maria Berger Wierzba 2, Alberte Ebler 1, Lin Johannsen 1, Signe Vetter Laursen 1, Thea Rasmussen 1.