U19 piger EM: Danmark klar til søndagens puljefinale

Bedre angrebsspil og afslutninger er kodeordene for U19-pigerne mod Tyskland

Når de danske U19-landsholdspiger søndag møder Tyskland, er der tale om en ren "finalekamp" om den andenplads, der giver adgang til mellemrunden. Holland har allerede sikret sig førstepladsen i puljen. Og der er optiimisme i de danske lejr, fortæller landstræner Flemming 'Tuborg' Larsen.

- Et af vores mål er at blive bedre fra kamp til kamp, og det skete fra den første kamp mod Kroatien og til kampen mod Holland, siger han og forsætter:

- Vi er tilfredse med vores forsvarsbase, for det er stærkt at holde Kroatien og Holland på henholdsvis 18 og 24 mål. Og selvfølgelig med Annas (Kristensen, red) præstationer i mål. Vi havde store forventninger til hende, og dem har hun indfriet. Mod Holland har vi to problemer: Vores overtalsspil i 1. halvleg og vores afslutningsniveau i de sidste 20 minutter, hvor det er grelt, hvad vi brænder. De to ting skal vi have forbedret i søndagens kamp mod Tyskland.

Det virker lidt vildt, at så stærke hold som Tyskland eller Danmark kan ryge ud af medaljespillet allerede efter den indledende runde?

- Enig. Jeg har snakket med flere trænere, der fortæller, at det generelle niveau er højest i den pulje, vi er i. At få Holland fra 3. lag var bestemt ikke drømmescenariet, men sådan er det nu engang, siger Flemming 'Tuborg' Larsen.

Hvordan er stemningen i truppen forud for en så afgørende kamp som den mod Tyskland?

- Vi har brugt en del af lørdagen på at evaluere på de to første kampe og på at forberede os på Tyskland. Og jeg kan garantere, at stemningen i vores trup er rigtig god. Vi ser frem til en kamp, hvor der virkelig bliver gået til vaflerne, lyder det fra landstræneren.

Generation 24