U19 piger EM: Danmark kørte Tyskland over

Danmark er klar til mellemrunden efter fremragende indsats i knald- eller fald kamp

De danske U19-landsholdspiger havde håndboldkniven for struben forud for søndagens opgør mod Tyskland: Alt andet end en sejr ville sende Danmark ud af kampen om medaljerne. Og den opgave løste danskerne til perfektion.

Da røgen havde lagt sig i Ungarn, havde Danmark nemlig på det nærmeste udspillet Tyskland, der blev slået med hele 33-25.

Danmark satte sig på kampen fra begyndelsen, hvor en føring på 5-2 blev til 10-4.

Det danske forsvar stod lige så fremragende som Louise Bak Jensen i målet. Især på nærskuddene var Bak Jensen stærk. Den kombination gav danskerne perfekte muligheder for at løbe kontra - og det gjorde de med stor, stor succes.

I en generel rigtig, rigtig god halvleg var der også plusser i bogen til dynamoen Anna Berger Wierzba, der med stor succes udfordrede det tyske forsvar.

Efter pausen var billedet mere eller mindre det samme. Tyskland halede indledningsvis lidt ind, men Danmark svarede igen og bragte sig foran med hele 12 mål.

I slutfasen fik Tyskland pyntet lidt på resultatet, men det rokker ikke ved oplevelsen af, at Danmark var mindst halvandet niveau over modstanderen og med afstand spillede sin bedste kamp ved EM-slutrunden.

Sejren betyder, at Tyskland er slået hjem, mens Danmark følger Holland med over i mellemrunden.

Louise Bak Jensen blev kåret til bedste dansker.