U19 piger EM: Danmark lever efter gyser-afslutning

Frankrig blev besejret med en enkelt pind - stor kamp af keeper Anna Kristensen

De danske U19-landsholdspiger har stadig muligheden for at spille sig i EM-semifinalen efter en 23-22 sejr over Frankrig.

Det danske sejrsmål blev sat ind af Emilie Steffensen med 12 sekunder igen, men den helt store danske profil var keeper Anna Kristensen. Hun leverede et hav af klasseredninger og snuppede blandt andet et straffekast ved 21-21 med to minutter igen at spille.

Danmark bragte sig hurtig foran 6-2, blandt andet på flere kontrascoringer - udløst af Anna Kristensen-redninger - af Andrea Hansen og Elma Halicevic. Frankrig var dog hele tiden med, og ved pausen var stillingen 11-11.

2. halvleg havde lidt samme forløb. Danmark kom bedst ud og førte blandt andet 18-15. Men så blev danskerne ramt af en byge af udvisninger givet et par kropumulige dommere, der i slutfasen så gjorde gengæld ved at smide en fransk spiller ud for at stå stille. Håbløst af de to mænd i gult5.

Efter det danske mål til 23-22 havde Frankrig 12 sekunder til at udligne. Det blev dog også til en fransk scoring, men korrekt (denne gang) blev der dømt skridt. Det gav et fransk tremeterkast efter tid, som den franske spiller ganske flot sendte forbi den danske mur - men selvfølgelig var Anna Kristensen klar ved sin højre fod, og så kunne jublen bryde løs.

Kampen detalje: Da Frankrig smed bolden ud over sidelinjen ved 20-19 til Danmark - og Anna Kristensen sendte indkastet hen over hovedet på den franske returløber og i hænderne på Sylvie Gamys, der sikkert scorede.