U19 piger EM: Danmark sikkert videre

Tyskland blev slået med en håndfuld mål i den afgørende puljekamp

- Vi leverer en god indsats, som jeg faktisk selv er positivt overrasket over.

Sådan lyder det fra U19-landstræner Heine Eriksen kort til efter, at Danmark via en 26-21 sejr over Tyskland havde spillet sig videre til gruppespillet ved EM - og ikke mindst har kvalificeret sig til U20-VM.

- Tyskerne har leveret i kampene inden, så jeg var i tvivl om, hvorvidt vi kan slå dem. Det er lidt vanskeligt hernede, for vi må ikke se de andre hold spille live, men må nøjes med livestream. Det gør det sværere at vurdere de andre hold styrke, siger Eriksen, der sammen med resten af truppen skal sidde i en bus senest to timer efter sidste slutfløjt.

Danmarks tilgang til kampen, som skulle vindes, var speciel.

- Det er første gang med denne årsagang, at vi forbereder os grundigt på modstanderen, og vi har trods alt spillet cirka 25 kampe, hvor vi har tabet udgangspunkt i os selv, siger Heine Eriksen og fortsætter:

- Pigerne bestod på rigtig mange måder den øvelse, hvor de selv var med inde over i det taktiske oplæg.

Danmark havde til opgøret hentet Skanderborgs Amanda Loft til Slovenien som umiddelbar erstatning for den skadede klubkammeret Karen Klokker Poulsen. 

- Det er klart, at det betyder noget at kunne råde over en stregspiller mere. Karen er dog stadig i truppen. Desude var Maria (Berger Wierzba, red.) blevet klart, og det var vigtigt for os, siger Heine Erksen og fortæller om en kamp, hvor der blev gået til stålet.

- Tyskerne er fysisk stærke, men vi fik især styr på deres skudstærke venstre back, der havde lavet 15 mål i de to førte kampe. Og så må jeg erkende, at vi ikke er helt uheldige med kampens to dommere, der ofte lod os  bruge feltet til at dække op i.

Nu venter Sverige og Rusland på Danmark.

Og det bliver nogle fantastiske kampe, der rent udviklingsmæssigt er gode for os som hold. Nu ser vi, om vi kan komme videre, og så glæder vi os over, at vi skal til VM, lyder det fra Heine Eriksen.

Danmarks målscorere: Thea Rasmussen 5, Maria Wierzba 4, Thilde Frandsen 4, Clara Skott 4, Laura Holm Andersen 3, Alberte Ebler 3, Frida Møller 1, Signe Laursen 1, Lin Johannsen 1.