U19 piger: Fornuftigt og skrækkeligt - og ny sejr

En fornuftig 1. halvleg og en skrækkelig 2. halvleg.

Sådan betegner Heine Eriksen sit mandskabs indsats i onsdagens U19 EM-opgør mod Tyskland, der blev vundet 22-21 efter dansk føring på 14-6 ved pausen.

- Det er klart, at det ikke er tilfredsstillende, at vi taber 2. halvleg 8-15. Men jeg er glad for, at vi vandt. Vi er et bedre hold end Tyskland, og så er det altid dejligt at vinde, siger han.

Kampen mod Tyskland havde ingen placeringsmæssig betydning for danskerne, der gav flere spillere, der har været syge, pause.

- Der er ingen tvivl om, at vi har langt mere i os, end vi har vist hidtil i denne turnering, og vi mangler blandt andet at være stabile gennem 60 minutter, siger Heine Eriksen og tilføjer:

- Jeg har lidt ondt af spillerne. De har forberedt sig ekstremt godt til denne turnering, og nu kan de ikke yde det, de kan, på grund af dels sygdom og dels en bold, de ikke kan holde om. Det går især ud over vores bagspillere, der løber rundt med bolden, som havde de den i en plasticpose, fordi vi skal spille med en harpiks, der ikke kan bruges til noget, i en voldsomt varm hal.

Heine Eriksen håber, at skiftet til en ny hal, hvor der er aircondition, vil gøre forholdene bedre for spillerne.

- Nu må vi se. Vi glæder os rasende meget til at spille semifinale mod Rusland, og heldigvis har vi i dag ikke fået flere syge spillere, lige som de syge har det noget bedre - og nu har to døgn til at komme til hægterne, siger landstræneren og tilføjer, at tre andre hold på det hotel, hvor Danmark bor, også er blevet ramt af sygdom.

Danmarks målscorere: Sarah Stougaard 8, Ida-Marie Dahl 6, Line Mai Hougaard 3, Line Berggren 2, Andrea West Bendtsen 1, Caroline Svarre 1, Laura Jensen 1.