U19 piger: Nederlag i anden EM-kamp

Schweiz var for stærke for Danmark og imponerer landstræneren

De danske U19-landsholdspiger måtte se sig slået 23-26 af Schweiz i den anden kamp ved EM-slutrunden.

- Vi vidste godt at de ville være stærke, for de slog et stærkt russisk hold 14 dage inden turneringen, siger landstræner Heine Eriksen og fortsætter:

- Langt inde i 2. halvleg har vi kampen i vores hul hånd, men vi brænder et par kontraer og får ikke udnyttet en overtalssituation. Så vi får ikke lukket kampen, og vi taber til et på dagen bedre hold. Schweiz har nogle virkeligt spændende spillere, og jeg glæder mig til at se, hvor mange af dem, der ender i Danmark på et senere tidspunkt.

Heine Eriksen konstaterer desuden, at Danmark tabte dagens målmandsduel pænt stort.

- Det er også noget af forklaringen. Den schweiziske keeper står en stor kamp, lyder det.

Danmark spillede kampen uden Karen Klokker Poulsen og Maria Berger Wierzba, der begge er skadede.

- Lige nu ved vi ikke, hvor meget de to kan spille i resten af turneringen. Det er selvfølgelig ærgerligt, fastslår Heine Eriksen, der er meget imponeret over Schweiz.

- De har ikke bare en enkelt god årgang at komme med. De er ved at forsøge at kopiere den hollandske model, altså med et akademi. Det er fedt, at der er nye nationer, der rører på sig, og måske er Schweiz noget, man skal regne med i fremtiden, som vi har set det med Holland. Det ville være fantastisk, siger Eriksen og tilføjer:

- Der er flere og flere nationer, der benytter sig af en akademimodel i forbundsregi, og det er måske en tanke vi skal overveje i Danmark.

Danmark har nu en hviledag, og derefter venter Tyskland i den sidste puljekamp. Og Heine Eriksen er fortrøstningsfuld.

- Vi skal bare vinde med en over Tyskland, så er vi i mellemrunden, så vi har stadig kortene på hånden, konstaterer han.

Danmarks målscorere: Thea Rasmussen 6, Mathilde Høy Troelsen 4, Alberte Ebler 4, Clara Skott 4, Laura Andersen 2, Thilde Frandsen 2, Nanna Rasmussen 1.

Generation 24