U19-pigerne vandt det hele i Sverige

De danske U19-piger gjorde rent bord ved SOC-turnerningen i Sverige med en 31-22 sejr over de svenske værter i turneringens finale.

- Jeg vil kalde det en forholdsvis sikker sejr. Begge hold var indstillet på at give hinanden en god kamp, der begynder helt lige. Men fra 4-4 laver vi et ryk til 8-4 og er foran 20-12 ved pausen, fortæller assisterende landstræner Mikkel Voigt og sætter flere ord på halvlegen.

- Vi finder kontratakterne fra kampen mod Norge frem via en rigtig godt 6:0 forsvar. Rernt offensivt har vi stor succes med at spille 7 mod 6 og spilller os til mange fornuftige chancer.

Mikkel Voigt kalder turneringen i Sverige, der har givet sejre over Norge, Island og Sverige, for prikken over i'et.

- Vi har nu spillet seks optaktskampe og haft en del træninger sammen, og vi kan nu se en opadgående formkurve - og at vi rammer hinanden bedre nu. Så vi har fået et rigtigt fint afsæt for de ting, vi skal arbejde videre med og blive bedre til, hvis vi skal nå langt i EM-turnerningen, lyder det.

Danmark er kommet gennem forberedelseskampene uden skader. Det betyder, at TTH's Mathilde Hylleberg er den eneste spiller fra den trup, der har været i aktion i Sverige, der ikke skal til EM - helt efter planen.

Hvad er udgangspunktet for EM?

- Der er en gruppe af hold, der kan slå hinanden, og der er en god bredde i årgangen. Men vi skal videre fra gruppespillet - og gerne med point. Ud over værterne fra Slovenien, som vi mødte for nylig, skal vi op mod et montenegrinsk og et portugisisk hold, vi ikke kender så meget til, så det bliver spændende at se, konstaterer Mikkel Voigt.

Danmarks målscorere mod Sverige: Ida-Marie Dahl 6, Kristina Jørgensen 5, Line Mai Hougaard 3, Nicoline Olsen 3, Sarah Stougaard 3, Nanna Hinnerfeldt 2, Emma Friis 2, Mathilde Hylleberg 2, Laura Jensen 1, Nikoline Lundgreen 1, Line Berggren 1, Anne Sofie Filtenborg 1 og Andrea West Bendtsen 1.