U20-herrerne skal spille om 9. pladsen ved EM

DHF fortæller følgende fra Danmarks kamp mod Frankrig:

De danske U20-herrer tabte søndag aften til Frankrig i deres sidste indledende gruppekamp ved EM i Slovenien. Det betyder, at Danmark ender som 3’er i puljen, hvorfor U20-herrerne ikke går videre fra gruppen, men i stedet skal jagte kvalifikation til U21-VM i de kommende placeringskampe om 9.-16. pladsen.

Ungarn blev besejret i Danmarks første kamp i Gruppe D, men efterfølgende blev det til to tætte nederlag til henholdsvis Portugal og Frankrig, hvor de danske U20-herrer ikke havde marginalerne med sig. Det ender derfor med en samlet 3. plads i gruppen til Stefan Madsens tropper. Det var derfor også en skuffet landstræner efter den afgørende sidste gruppekamp mod Frankrig: 

”Vi starter ud med en meget nervøs kamp mod Ungarn, hvor vi på intet tidspunkt spiller frit. Vi er låste i vores spil, men vi formår alligevel at hive det længste strå. Herefter møder vi to potentielle medaljetagere i Portugal og Frankrig, hvor vi virkelig bliver udfordret. Vi halter efter mod Portugal i store dele af kampen, hvor aldrig rigtigt får styr på dem. Mod Frankrig spiller vi – bortset fra det første kvarter – helt formidabelt, hvor drengene kæmper flot. Set over alle tre kampe er vi dog ikke gode nok i for mange perioder. Vi er selvfølgelig utrolig skuffede, og jeg har ondt af drengene. De fortjente virkelig bedre,” fortæller U20-landstræner Stefan Madsen.

Danmarks målscorere mod Frankrig: Mathias B. Møller 6, Lukas Jørgensen 6, Mathias Gidsel 5, Jonatan Würtz 4, Rasmus Meyer 3, Mathias R. Pedersen 3, Anton Laursen 1, Nikolai Vinther 1, Frederik Bo Andersen 1

Resultaterne fra Danmarks kampe endte således: 
19/7 Danmark-Ungarn 23-22 (10-14)
20/7 Portugal-Danmark 31-29 (14-11)
22/7 Frankrig-Danmark 31-30 (16-14)


Stadig vigtige kampe i vente
Danmark skal nu til en start spille to kampe i den såkaldte ’Intermediate Round, der udgør den dårligste halvdel af de 16 hold ved mesterskabet. Her venter der i første omgang to kampe mod henholdsvis Polen og Rusland, der endte 3’er og 4’er i deres Gruppe C. Efter de to kampe skal de danske U20-herrer spille placeringskampe om 9. -16. pladsen ved slutrunden. Det betyder dog ikke, at de danske drenge har smidt håndklædet i ringen – tværtimod. Der skal nemlig kæmpes om kvalifikationen til næste års U21-VM: 

”Der venter os stadig vigtige kampe ved det her mesterskab. Vi vil meget gerne med til U21-VM næste sommer i Spanien. Det kræver, at vi bliver blandt de 14 bedste, hvilket vi selvfølgelig går benhårdt efter. Frankrig og Spanien er forhåndskvalificeret, men der er kamp om de resterende 12 pladser. Derudover skal drengene selvfølgelig høste den internationale erfaring, der venter dem i de næste kampe. Vi er langt fra færdige ved den her slutrunde,” siger U20-landstræneren. 

Danmarks spiller deres næste kamp på tirsdag d. 24. juli kl. 15.00 mod Polen. Du kan følge kampen via livestream her: https://www.m20ehfeuro.com/en/livestream