U20 VM piger: Danmark chanceløse mod Holland

Selv om Danmark tildigere havde slået Holland ved U20 VM, ja så var hollænderne klart bedst, da det gjaldt kampen om 5. pladsen. 32-28 vandt Holland, men cifrende snyder lidt, for danskerne fik pyntet lidt på resultatet i slutfasen.

Det begyndte ellers meget jævnbyrdigt, og selv om Danmark kom bagud med et par mål, blev stillingen vendt til en dansk 1-målsføring efter cirka 20 minutters spil. Men derfra tog hollænderne over.

Holland førte 16-14 ved pausen efter tre danske scoringer i træk i 2. halvleg var det stor forskel på de to mandskaber. Danmark havde kæmpe problemer i midtblokken rent defensivt, dels med de hollandske stregspillere og dels med de de hollandske bagspillere, der gang på gang kunne løbe ugeneret gennem det danske forsvar.  Og så førte Holland pludselig 27-19.

Som nævnt var den danske defensiv sejlende, og rent offensivt var der også langt mellem snapsene. Undtagelsen var den nybagte TTH-spilllere Laura Jensen, der kom med en kæmpe portion energi til opgøret og scorede 10 gange. Det skal også med, at hollandske Laura Nissen, der nu tørner ud for København Håndbold, scorede 4 gange.

Summa summarum: Danmark ender på VM's 6. plads, og tager man i betragning, at danskerne måtte undvære Kristina Jørgensen, Nicoline Olsen og Ida-Maria Dahl, så er det vel bestemt godkendt - også selv om spillet generelt var mindre godt end resultaterne.

Holland – Danmark 32-28 (16-14)

Mål Danmark: Laura Jensen 10, Stine Lønborg Nørklit 4, Helena Elver3, Emma Friis 3, Line Maii Hougaard 2, Kamilla Bruus 2, Louise Ellebæk 2, Mathilde Hylleberg 2.