U21 drenge VM: Vinthers genistreg gav åbningssejr

Danmark var tæt på at smide, hvad der lignede en sikker sejr, væk mod Norge

Pyha....

Hvad der lignede en sikker sejr til de danske U21-landsholdsdrenge i VM-åbneren mod Norge endte med neglebideri og et dansk sejrsmål sat ind få sekunder fra tid. Og hvilket mål.

Et presset dansk hold fandt med 7-8 sekunder igen Nikolai Vinther på højre fløj, og selv om vinklen var særdeles spids og Vinther blev presset, ja så sendte Århus-fløjen en gevindbold rundt om den norske keeper Robin Haug til slutresultatet 32-31.

Netop Haug spiller i næste sæson i Skjern, og han var hovedårsagen til en svær dansk indlednig på kampen. Haug snuppede blandt andet tre danske straffekast, og midtvejs i halvlegen var kampen helt lige. Men så satte landstræner Stefan Madsen Christoffer Bonde på kassen. Det var en god idé.

Bonde var nemlig fremragende og lukkede mere eller mindre af i det sidste kvarter af 1. halvleg - og så kunne Danmark gå til pausen foran 20-14.

Norge lagde bedst fra land i 2. halvleg, men det så ud som om, at danskerne red stormen af, da 21-18 og 25-22 blev til mere sikre 29-23. Men så gik klappen ned.

Danskerne fik skudt store Haug forkert og blev desuden ramt af en række udvisninger, der tillod Norge at vende tilbage. Et direkte rødt kort til Frederik Tilsted, en fejlaflevering af Mathias Gidsel og en brændt fløjafsluting fra Frederik Iversen betød, at Norge med 20 sekunder igen kunne udligne til 31-31.

Stefan Madsen tog en time-out - og det hele endte med en afslutning fra Nikolai Vinther, der sammen med Christoffer Bonde var bedst danske spiller i opgøret.

Onsdag venter Tyskland på et dansk hold, der i opgøret mod Norge havde langt fra top- til bundniveau.