U21 VM drenge: Bonde satte Tyskland mat

Danmark vandt stensikker sejr over Tyskland

En fremragende 2. halvleg med en endnu mere fremragende Christoffer Bonde mellem stængerne gav Danmark en sejr på 30-25 i VM's anden spillerunde.

Akkurat som i Danmarks sejr over Norge afløste Christoffer Bonde midtvejs i 1. halvleg Salah Boutaf, der ellers ikke havde stået dårligt og blandt andet havde snuppet to straffekast.

Men Bonde var for anden kamp i træk i strålende spillehumør og var en af de afgørende faktorer i den danske sejr. En indskiftning af Andreas Magaard gav også bonus rent defensivt, og i den anden ende af banen var især Mathias Møller, Emil Lærke og Mathias Gidsel mere, end Tyskland kunne klare.

Efter en lige 1. halvleg, hvor begge hold prøvede at have  momentum, gik de to hold til pause med 15 mål hver. Men blandt andet takket være en helt forrygende dobbeltredning af Christoffer Bonde trak Danmark fra til 19-15, da 2. halvleg blev fløjtet i gang.

Derefter kom kampens måske mest afgørende periode. Foran 21-16 fik Danmark to mand vist ud af et til tider helt og aldeles umuigt dommerpar. Tyskland udnyttede overtallet til at gøre det til 21-18, men scoringer af Mathias Gidsel og Emil Lærke bragte ro på igen - og derfra så Danmark sig ikke tilbage.

Ser man bort fra de seneste minutter, hvor kampen var lukket, havde den danske defensiv og Christoffer Bonde voldsomt godt styr på tyskerne, for hvem den store back Heymann var eneste reelle trussel.

Det hele sluttede med, at Christoffer Bonde blev kåret til kampens spiller. Danmark fører puljen - det var vist meget godt, at IHF gav Danmark et wild card...