Undren over placering af landskamp: Hvorfor skal Ajax belønnes?

Vi bærer ikke nag, siger DHF

Hvordan i alverden kan DHF placere en U19-drengelandskamp hos Ajax, når københavnerklubben netop har været involveret i den såkaldte Ajax-sag, hvor to af klubbens trænere har fået en 'næse' af DHF, hvor de også er trænere?

Det spørgsmål har flere stillet i minutterne efter, at værtsskabet blev offentliggjort. Ubold har derfor taget kontakt til Morten Henriksen, sportschef i DHF.

- Der er flere aspekter i denne sag. For det første er det DHF's Arrangementsudvalg, der uafhængigt af den sportslige del af DHF placerer landskampe. For det andet var denne kamp placeret inden Ajax-sagen. For det tredje går vi i DHF ikke rundt og bærer nag, siger Morten Henriksen og tilføjer:

- Jeg kan godt forstår, at der er nogle, der undrer sig over placeringen af landskampen hos Ajax. Og vi er stadig trætte af Ajax-sagen. Med det sagt, så vil jeg sammenligne det med en spiller, der får en straf i forbindelse med en kamp. Når den er udstået, må han/hun jo spille igen. Vi har gjort Ajax og de pågældende trænere opmærksom på vores utilfredshed, men det betyder ikke, at vi vil samarbejde med Ajax og de to trænere. Sådan et håndbold-Danmark ønsker jeg mig bestemt ikke.

U19-drengene møder Sverige 5. november.

Generation 24