Ung fløjspiller vælger medicin frem for håndbold

Team Esbjergs Emma Cecilie Nielsen siger stop efter denne sæson

Team Esbjerg skriver følgende: 

Efter lange overvejelser har det unge fløjtalent, Emma Nielsen, valgt at prioriteret sit liv anderledes og har indgået en aftale med Team Esbjerg om at træde ud af sin toårige kontrakt et år før tiden. I stedet for elitehåndbold ønsker hun at studere medicin.

– Det har været en lang proces. Helt tilbage i den sidste sæson i Gudme begyndte jeg at få tanker om, hvordan et liv uden håndbold ville se ud. Jeg mistede lidt motivation, men da muligheden for at komme til Team Esbjerg dukkede op, måtte jeg forfølge min lillepigedrøm. Jeg har snakket meget med en mentalcoach samt familie og venner og har indset, at jeg er nødt til at lytte til mig selv, siger Emma Nielsen, der har spillet siden seksårsalderen.

Den 19-årige Kerteminde-pige kom til Team Esbjerg fra Gudme HK i 1. division og med en studentereksamen fra Oure Kostgymnasium. Især i perioden med fløjkollegaen Marit Røsberg Jacobsens rygproblemer fik hun meget spilletid og har vist, at hun kan begå sig på topniveau.

– Jeg har haft dårlig samvittighed og været nervøs for reaktionen fra de andre på holdet, men har mødt stor forståelse fra alle. I det hele taget har jeg været superglad for klubben og hele setup’et her. Håndboldmæssigt har det skubbet mig på alle parametre. Men jeg har været nødt til at stoppe op, tage mine følelser alvorligt og reagere på, hvordan jeg har det, siger Emma Nielsen.

Cheftræner Jesper Jensen havde gerne beholdt Emma Nielsen i hele kontraktperioden, men accepterer hendes ønske om at prioritere sit liv anderledes.

– Emma har gjort det rigtig godt og har formået at tage et skridt op i karrieren. Håndboldmæssigt har hun været inde i en superudvikling, og også på det personlige plan håber jeg, hun vil få gavn af tiden i Esbjerg. Overgangen til elitemiljøet med alt, hvad det indebærer, kan være stor, og jeg har respekt for, at Emma ikke længere ønsker at være i det, siger Jesper Jensen.

Emma Nielsen vil gøre alt for at slutte sæsonen godt af i Team Esbjerg, inden hun til sommer forventer at indlede medicinstudiet i enten Odense eller København. Hun håber ikke, at det bliver et endeligt farvel til håndbold, men ved ikke, hvordan lysten til at genoptage spillet og i hvilket omfang vil være, når hun har fået det på afstand.

Generation 24