Ungdoms-OL bliver uden dansk deltagelse

EHF spænder ben for dansk deltagelse i Aserbajdsjan

Danmark har gennem årene lavet mange flotte resultater ved det såkaldte Ungdoms-OL, men det bliver der ikke noget af i år. Mens det er 100 procent sikkert, at pigerne ikke kommer med, er der maksimalt fem procents chance for, at drengene skal spille OL. Der fortæller Morten Henriksen, sportschef i DHF.

Baggrunden for den manglende danske OL-deltagelse er lettere tragikomisk. DFH har gennem længere tid rykket det europæiske håndboldfund, EHF, for retningslinjerne for kvalifikationen til sommerens Ungdoms-OL. Nu er der kommet svar i forhold til pigerne, og her vil EHF bruge European Open, der arrangeres af det svenske håndboldforbund og EHF, som kvalifikation.

- Og det er et kæmpe problem for os i Danmark. European Open spilles nemlig af landshold, der starter et år tidligere, end vi gør i Danmark. Og vi har ingen ønsker om at skulle begynde landsholdsarbejdet med vores ungdomsspillere tidligere, end vi gør nu. Derfor kan vi ikke være med ved Europen Open og kvalificere os til Ungdoms-OL, forklarer Morten Henriksen og fortæller om talrige rykkere for at få EHF til at melde ud om kvalifikationen for både drenge og piger.

- Lige nu ved vi faktisk heller ikke, hvordan drengene skal kvalifiicere sig. Vi kan ganske enkelt ikke få et svar fra EHF. Derfor er vi meget, meget tæt på at meddele EHF, at vi ikke er i spil til Ungdoms-Ol på drenge siden - en beslutning vi har koordineret med DIF og Danmarks Olympiske Komite, fortæller Morten Henriksen.

Dropper tur til Frankrig
At Danmark ikke sender et drengehold til Ungdoms-OL får yderligere en konsekvens, nemlig et dansk afbud til de efterhånden traditionelle forårs-landskampe i Frankrig.

- Problemet her er, at vi gerne vil spille bredt og se mange spillere i aktion på det yngste landshold. Men i og med, at vi kun kan sende et hold til Frankrig, så kommer vi til at spille smalt, siger Morten Henriksen og tilføjer:

- Derfor er vi i gang med at se på andre muligheder, der sikrer, at vi får set mange spillere i aktion i rødt og hvidt. De overvejelser, vi har her, skal kombineres med en vurdering af, om de første landskampe for den yngste årgang skal placeres på et andet tidspunkt end op mod sommerferien. Vi har ikke lagt os fast på noget endnu, og der er flere modeller i spil.

Generation 24