Ungdoms OL drenge: Status på gruppespil

De tre indledende kampe ved ungdoms OL resulterede i en uafgjort kampe og to smalle nederlag, men selv om det ikke er blevet til en sejr, er der masser af ros til de danske spillere fra Ole Damgaard, der er en af tre trænere for holdet på turen.

- Drengene har gjort det megagodt. Man skal tænke på, at mens vores modstandere har forberedt sig i to år, så er vi på seks dage, siger Ole Damgaard og konstaterer, at Danmark rent faktisk har været tæt på at vinde alle tre kampe.

- Det kan godt være, at vi taber med tre til Tyskland, men vi udligner med et minut igen, hvor målet desværre bliver underkendt pga. en fejlscreening, og så scorer Tyskland, hvorefter vi satser det hele, mister bolden og dermed taber med tre mål, forklarer han.

Ole Damgaard fortæller videre, at kampene i Ungarn er en meget stor øjenåbner for de danske spilllere.

- De her internationale kampe understreger meget godt, hvad der skal til rent fysisk for at være med, for vi er fysisk lidt i minus i forhold til de hold, vi har mødt. Kampene understreger også, hvor vigtigt det er at gøre sig umage hver eneste gange. Flere af vores spillere er vant til at vinde langt det meste hjemme i deres klubber, hvor en fejl ikke betyder så meget, men hernede kan vi se, at laver hver mand bare en enkelt fejl hver i en kamp, ja så taber vi. Så det der med at tage et "U16-skud", den går altså ikke på det her niveau, lyder det fra Ole Damgaard.

Kampene i Ungarn har også vist, at de danske spillere er udfordret på individuelle forsvarskompetencer.

- Vi har spillere med, der hjemme er høje og dermed ofte kan klare sig med at stå fladt og levere en parade. Gør vi det hernede, så bliver vi slagtet. Derfor skal vi længere frem og møde vores modstandere, og her er vi udfordrede i forhold til at have de kompetencer, der skal til på landsholdsniveau, siger Damgaard.

Bagud på screeningsspillet

Endelig har turnering vist det samme, som der altid ses, når danske landshold for første gang skal i aktion, nemlig at de danske spillere er bagud på point, når det gælder stregspillet.

- Vi møder nogle stregspillere, der er meget dygtige til at screene. Her er vi bagud både i forhold til vores egne screeninger og til at gøre noget ved modstanderens screeninger. Problemet er, at spillerne hjemme i Danmark ikke af dommerne får lov til at lave screeninger, der kan bruges internationalt, og det er et kæmpe problem. Derfor håber jeg, at vi kan få dommerne til at give lov til noget mere hjemme i Danmark, og selv om det ikke sker, så er det vigtigt, at der ude i klubberne bliver arbejdet med screeningsspillet, siger Ole Damgaard.

Fredag møder Danmark et islandsk hold, der har gjort det rigtig godt i turneringen indtil videre, men som akkurat som Danmark har tabt nogle tætte kampe.

- Vi glæder os til kampen, der forhåbentlig giver en sejr. Vi har nu spillet fire kampe uden at vinde, og vi trænger til en sejr. Vinder vi, kunne det ligne endnu en kamp mod Ungarn, som vi har tabt to gange til. Det kunne være sjovt at vinde over dem i tredje forsøg, siger Ole Damgaard.