KL. 17.30 i dag tirsdag møder de danske piger ved ungdoms OL Makedonien, og det sker med en sejr over Frankrig i bagagen. Og det er faktisk en sejr, der var ganske imponerende.
- Det franske hold, vi mødte, er det samme som skal spille EM senere på sommeren, mens vi har et andet hold, der skal spille EM. Det vidner om en stor bredde hos os, siger Thomas Høst, der sammen med Pernille Kjær er trænere for pigernes OL-hold.
Høst og Kjær så mandag et dansk hold, der lige skulle have bunket noget håndboldmæssig rust af mod Frankrig.
- Vi har haft forholdsvis få samlingsdage med OL-holdet, og det kunne se i begyndelsen af kampen mod Frankrig, hvor vi havde svært ved at finde chancer og mål. Men da vi fik knækket koden, spillede vi en rigtig fin kamp, siger Thomas Høst og peger på en enkeltstående faktor bag sejr.
- Det gjorde en stor og afgørende forskel, at vi skiftede Laura Nielsen ind. Hun blev en dominerende faktor med syv mål samt flere indspil til stregen, og franskmændene løste hende først meget sent, og især hendes skud rundt om forsvaret drillede dem, siger Thomas Høst.
Han peger dog på, at samtligere 15 spillere, der var i aktion, altså hele truppen, bød ind med noget positivt.
- Det kommer os til gavn senere i turneringen, at vi har en bred trup og har haft alle mand i spil. Generelt handler det for os, fordi vi ikke er så godt spillet sammen, om at spille nogle forsvarskampe. Det lykkkedes mod Frankrig, der havde nogle gode duelspillere, men ved at stå kompakt undgik vi, at de fik for store rum at arbejde i, siger Thomas Høst.
Kampen mod Makedonien bliver en fysisk test af de danske spillere.
- Makedonerne kommer med masser af fysik, så vi skal virkelig være klar. Til gengæld spiller de meget smalt, så det kan vi udnytte, lyder det fra Thomas Høst.
Og forholdene i Ungarn?
- Fremragende. Maden er god, og vi bor fint sammen med svenskerne, nordmændene og tyskerne. Det hele er godt arrangeret, og åbningsceremonien var fantastisk. Ud over at se de danske håndbolddrenge skal vi også ud og se nogle af de andre atleter, fortæller Thomas Høst.