Ungdomshåndbolden i Ikast styrkes

Håndbold Akademi Ikast (HAI) lukker efter denne sæson, og alle hold flyttes over i Ikast FS Håndbold

Ikast FS håndbold, Ikast Håndbold, ISI og Sportstar College fortæller følgende:

Håndboldmiljøet i Ikast har stolte traditioner for at udvikle unge talenter i både herre- og kvindehåndbold. Et hurtigt kig ind i forskellige landsholdstrupper, ligaklubber og 1. divisionshold viser, at rigtig mange af spillerne har tilbragt deres ungdomsår i Ikast. Det er både lokale unge som har spillet i Ikast FS Håndbold eller Ikast KFUM, men der er også mange som er kommet til Ikast for at gå på ISI Idrætsefterskole og herefter er fortsat på Sportstar College. Her har de kunnet kombinere deres håndbolddrømme og passion med en gymnasial uddannelse på Ikast Brande Gymnasium eller Handelsgymnasiet Ikast-Brande.

I en tid hvor vi ser flere traditionsrige håndboldklubber kæmpe med truende konkurser og svære vilkår, er der investeret i et nyt og samlende håndboldsamarbejde mellem Ikast FS Håndbold, Ikast Håndbold, ISI og Sportstar College. Samarbejdet skal styrke fællesskabet og fremtidssikre kvaliteten i talentudviklingen både for lokale og håndboldspillere fra ISI og Sporstar College.

I den forbindelse lukker klubben Håndbold Akademi Ikast (HAI) efter denne sæson, og alle hold flyttes over i Ikast FS Håndbold, hvor det gode sammenhold/fællesskab skal udbygges og udviklingsmiljøet kan fortsætte. Samtidig har det være vigtigt for Ikast FS Håndbold at få genskabt et tilbud hvor der er plads til alle i klubben uanset hvilket spillemæssigt niveau man befinder sig på og at der på sigt atter kommer senior håndbold under IFS.

Ikast Håndbold er byens håndboldlokomotiv, og der vil også fortsat være pigeungdomshold i U17- og U19-rækken med navnet Ikast Håndbold. Men fremover bliver det med en samlet ledelse i et sportsligt udvalg, som skal sikre kvaliteten af ungdomshåndbolden i Ikast FS håndbold og Ikast Håndbold. Der bliver i den forbindelse ansat to talentchefer/sports ansvarlige til at varetage de mange forskellige udfordringer og opgaver der ligger på både drenge- og pigesiden.

Sportsudvalget har i løbet af november og december måned arbejdet på at finde det helt rigtige setup omkring den sportslige organisering, så man sikrer en rød tråd for hele ungdomsafdelingen. Vi er i fuld gang med at sætte trænerholdet som skal stå i spidsen for en ny start fra sommeren 2023.

Ikast FS Håndbold, Ikast Håndbold, ISI og Sportstar College glæder sig til fremtiden, som byder på et mere samlet udviklingsmiljø for alle unge håndboldspillere i Ikast.