"Unge udtagelser" glæder sportschefen

Tidligere i dag forfremmede A-landsholdstræner Klavs Bruun Jørgensen Kristina Jørgensen fra U20- til A-landsholdet, da Viborg-spilleren var med i den 16-mandstrup, der skal spille VM. Og for et par uger siden var GOG's Lasse Møller med på herrernes A-landshold, der spillede Golden League.

Spørger man DHF's sportschef Morten Henriksen om de to "unge udtagelser", ja så vender han tommeltotten opad og kalder det et skulderklap.

- Det er jo en stor anerkendelse af det talentarbejde, der laves med Flemming 'Tuborg' Larsen og Claus Hansen i spidsen, at vi kan sende så unge spillere op på A-landsholdet. Det er ganske enkelt den allervigtigste del af DHF's talentarbejde, at vi kan lave A-landsholdspillere, siger han.

Morten Henriksen understreger dog, at man ikke må forvente, at der kontinuerligt flyttes spillere fra de ældste ungdomslandshold og op på A-landsholdet. I hvert fald ikke i større stil.

- Kunne vi sende 4-5 spillere op på A-landsholdet hvert år, så ville det indikere, at vores A-landshold ikke var specielt stærke. Så der kan sagtens, og sådan er det typisk, gå flere år, før en spiller er A-landsholdsklar, siger Morten Henriksen