Unikt håndboldtilbud på Stenhus College i Holbæk

Olga Leire-Hoffmann er cheftræner på håndboldlinjen

Holbæk er, med al respekt, ikke kendt som nogen stor håndboldby. Men i byen findes der alligevel et ganske unikt håndboldtilbud, nemlig på Stenhus College, der har en håndboldlinje for piger – med et U17-hold i 1. division B.

- Vi vil gerne give unge talenter muligheden for at dyrke idræt på højeste niveau samtidig med, at de bliver bedst muligt klædt på til at tage en gymnasial uddannelse. Det sker blandt andet ved at vi sørger for at rekruttere trænere på et højt niveau, fortæller Maja Liep, koordinator for Stenhus Sports College, der også tæller linjer for basketball, fodbold, badminton og tennis og i alt har cirka 100 elever tilknyttet. Dertil kommer cirka 20 Team Danmark-elever, der ikke er tilknyttet et college.

Cheftræner på håndboldlinjen er Olga Leire-Hoffmann, der vil være kendt af mange efter en lang karriere som målmand i FFI, Randers HK, Horsens Håndbold Klub, Slagelse Håndbold Klub og SK Århus.

Olga er både tidligere ungarsk mester og landsholdsspiller, har taget DHF’s Prof træneruddannelse, har været tilknyttet ESAA (Elite Sports Akademi Århus) og Sports College Horsens – og er uddannet skolelærer. Olga, der stoppede sin aktive karriere i 2015, har været tilknyttet Stenhus Sports College siden 2019.

- Vores fokus er rettet på elevernes individuelle langsigtede udvikling fremfor på kortsigtede resultater. Vi ønsker at udvikle vores elevers fysiske formåen og kapacitet, så de går fra at være ’pindarme’ og til at være i rigtig god fysisk form, fortæller Olga Leire-Hoffmann.

Klædt på til projekt pindarm

I forhold til ’projekt pindarm’ er man på Stenhus College endog rigtig godt klædt på. Man råder nemlig både over et stort og up-to-data fitnesscenter samt sit eget testcenter, der blandt andet bruges til at teste idrætsfolk fra øverste hylde.

- Eleverne på collegelinjerne bliver testet tre gange om året i testcenteret, hvor vi måler på forskellige parametre inden for styrke, udholdende og hurtighed. Vi bestræber os på, at vores elever skal kunne matche den nationale elite på de fysiske parametre, forklarer Maja Liep.

Eleverne på Stenhus College tilbydes i tillæg til træningen en fysioterapeutordning, så man kan få diagnosticeret og behandlet en skade med det samme. Desuden er hver college elev tilknyttet en af vores to studievejledere, der hjælper med at strukturere hverdagen, så skolegang, lektier og idræt kommer til at passe sammen.

- Det er vigtigt for os, at eleverne har fokus på både uddannelse og deres sportsgren. Vi hjælper til, når fx en skade eller en udlandstur gør det svært at nå afleveringsopgaver, og vi kan også tage en elev ud af nogle træninger, så der bliver bedre tid til skolen, siger Maja Liep og peger på fordelen ved at have collegeelever fra flere forskellige sportsgrene samlet på samme sted.

- Eleverne indgår i et praksisfællesskab, hvor der en vidensdeling. Man lærer af hinanden og inspirerer hinanden, fordi man eksempelvis styrketræner sammen eller er på ture sammen. Og fordi vi har flere årgange samlet, lærer de yngste af de ældste.

 

Som elev på Stenhus Håndbold College kan du forvente at få:

  • 6 træningspas om ugen i umiddelbar tilknytning til skoledagen. 2 pas med fysisk træning samt 4 pas med haltræning. Træningerne indeholder individuel, teknisk træning, specifik målmandstræning, funktionel fysisk træning og styrketræning med instruktør. Både haltræning og styrketræning foregår på skolen og i hallen
  • Udarbejdet et individuelt spillerudviklingsprogram
  • Få 3 fysiske tests årligt i eget testcenter
  • Specialarrangementer inden for Idrætspsykologi-, ernærings-, og lifeskillskurser
  • Samarbejde med en Team Danmark/Sports College studievejleder, der sikrer dig optimal kobling mellem skole og træning
  • At komme på en collegerejse i løbet af skoleåret

 

Bliv klogere på Stenhus College

Du kan læse mere om håndboldlinjen på Stenhus College her. https://www.stenhus-gym.dk/sports-college/haandbold/haandbold-college/

Du kan kontakte Maja Liep på 22391900 og Olga Leire-Hoffmann på 20856966.

Der er tilmeldingsfrist til håndboldlinjen 7. februar – og try-outs 22. februar.

Du ansøger om optagelse via www.optagelse.dk.

 

Generation 24