Vender tilbage til Thy efter tur til Berlin

Silas Overby bliver en del af Mors-Thy Håndbolds talenttrup

Mors-Thy Håndbold fortæller følgende:

18-årige Silas Overby vender hjem til Thy og Mors og bliver en del af Mors-Thy Håndbolds talenttrup, hvor han skal spille på Akademiets U19-hold og i 2. division for Mors-Thy Håndbold. Derudover skal han træne med ligatruppen på lige fod med de andre unge spillere og kæmpe om en fast plads i ligatruppen inden for de næste sæsoner. Den højrehåndede venstre back har spillet ungdomshåndbold i Thisted IK, HF Mors og Ikast Håndbold, inden han blev opdaget af Füchse Berlin. Her har han spillet både Bundesliga og European League for det tyske storhold.

- Mors-Thy Håndbold passer perfekt til mig. Der er et rigtigt godt udviklingsmiljø i både Mors-Thy Håndbold og akademi-regi, og klubben har vist i mange sæsoner, at man tør og vil bruge unge spillere, og spillere fra både talenttruppen og U19 får lov til at træne med til ligatræningerne og være til kampe.

- Jeg er allerede flyttet ind på akademiet og glæder mig til at se en masse af mine gamle kammerater og til at komme rigtigt i gang med håndbolden. Jeg håber på at kunne udvikle mig og på sigt spille mig til en fast plads på ligaholdet, lyder det fra Silas Overby,

- Silas er en lokal Thy-dreng med prioriteterne i orden. Han er målrettet, han ved, hvad det kræver, og han er en spændende spiller at få hjem til Mors-Thy Håndbold. Han har suget erfaring til sig på topniveau, og det er de færreste danske spillere, der har Bundesliga, European League, VM for klubhold og U-landshold på cv’et i en alder af 18 år. Han er en fysisk stærk spiller med gode defensive kompetencer og generelt et stort udviklingspotentiale, som vi glæder os til at se og følge, lyder det fra Mors-Thy Håndbolds cheftræner, Niels Agesen.

Aftalen mellem Mors-Thy Håndbold og Silas Overby løber til udgangen af juni 2025.

FAKTA:
Silas Overby, født: 14. marts 2005
Højde: 198 cm. Vægt: 96 kg.
Tidligere klubber: Thisted IK, HF Mors, ISI Efterskole, Füchse Berlin
Landshold: U17 OL, U19 VM
Bosætter sig på Mors-Thy Håndbold Akademi og studerer på Thy-Mors HF & VUC

Generation 24