Generation handball
  • Hellebjerg

Viborg tog den lange vej i Ligaen

tirsdag. 16. december - 2014 af Claus Sonne  | Foto: hfoto.dk


U18 pigerne fra Viborg HK fik den suverænt længste vej - men spillede sig alligevel i Ligaen. Først kiksede holdet 1. kvalrunde ved at bruge en spiller for meget, og dernæst blev holdet taberdømt for at bruge en ulovlig spiller. Det hed derfor to kampe og nul point for de grønblusede, der til gengæld vandt de efterfølge otte kampe i 1. division, bl.a. de to afgørende kampe mod TTH. Og træner Torben Hansen er ikke overraskende godt tilfreds med udviklingen.

- Vi har været gennem en rigtig positiv udvikling i løbet af de seneste måneder, og det har givet bonus. Dagligdagen har ind imellem været lidt presset, fordi vi har skullet hjælpe til på seniorholdet i Boxerligaen og Champions League, men vi har været gode til at få tingene fordelt, så det ikke har slidt for meget på spillerne, der skal have ros for at have taget masser af ansvar og sagt fra, når de har været trætte. Og det har bestemt ikke kun handlet om Liga-damerne, fortæller Torben Hansen.

Viborg-træneren kan fortælle om en bred trup, hvor spillerne på skift har gået forrest, og han erkender gerne, at det var et stort plus at få landsholdsspilleren Mette Thyrsted tilbage efter en længerevarende skade, da tingene skulle afgøres.

- Det er klart, at det var rigtig godt for os, at Mette kunne byde ind. Men alle har slidt og slæbt, og vi taler altså om en trup med nogenlunde lige mange 96'ere og 97'ere, hvilket også betyder, at det ser spændende ud på U18 niveau i næste sæson for Viborg HK, lyder det fra Torben Hansen, der ikke har svært ved at udpege de to hold, han tror snupper de jyske DM-pladser.

- Jeg synes, Skanderborg og FCM er et skridt foran Randers og os selv, som jeg ser som førsteudfordrerne til 3. pladsen. Men selvfølgelig spiller vi vores chance, så længe den er der, fastslår han.


Til toppen ↑