Vild, vildere, Scaglione

Julie Mathiesen Scaglione bar Danmark til EM-sejr over Frankrig i vaskeægte drama

U19 piger EM, mellemrunde 1. kamp

Danmark – Frankrig 30-29 (10-15)

Mål for Danmark : Julie Scaglione 11, Matilde Vestergaard 6, Filippa Nedovic 5, Ida Gøtzsche 3, Astrid Leslie 2, Laura Borg 1, Anne With Johansen 1, Clara Bang 1.

Udvisninger: Danmark: Julie Scaglione 1, Laura Borg 1, Filippa Nedovic 1 og Anne With Johansen 1. Frankrig: 4.

Stilliingen undervejs: 2-4, 3-8, 7-12, 10-15, 16-16, 20-23, 26-29

Man skal som bekendt bare være foran, når kampen bliver fløjtet af. Og det var de danske U19-piger, da mellemrundeopgøret mod Frankrig blev fløjtet af. For første og eneste gang i en kamp, hvor Danmark var i svære problemer det meste af tiden.

Men med en håndfuld sekunder tilbage af spille fandt Astrid Leslie Filippa Nedovic på stregen i et Skanderborg-samarbejde, og Nedovic lagde sikkert bolden i kassen. Og så brød jublen løs.

Danmark spillede en skidt 1. halvleg. Angrebsspillet var uden fart og ideer, og i defensiven kunne Frankrig med et effektivt krydsspil få danskerne på glatis. Så at Danmark var bagud 10-15 ved pausen, var helt i orden.

2. halvleg blev til gengæld en helt anden snak. Og det var der især en årsag til: Enmandshæren Julie Mathiesen Scaglione, der i den grad tog både ansvar og sagen i egen hånd.

Da Danmark gik fra 10-15 til 16-16, var det via fem scoringerne af den lange Ikast-back. Og sådan blev hun ved. Scaglione er nu oppe på 43 mål i 4 kampe. En ok statistik, kan man vist roligt sige.

Alligevel havde Danmark problemer. For forsvarsspillet var ringe. Især på de to backs valsede Frankrig igennem efter forgodtbefindende, og de danske forsvarsspillere tabte duel på duel.

Det betød, at Danmark med tre minutter igen var nede 26-29. Heldigvis hev indskiftede Ida Marie Kaysen to store redninger op på "blanke" afslutninger. Dermed kunne Anne With, Matilde Vestergaard (stor kamp), Julie Mathiesen Scaglione og altså til sidst Filippa Nedovic score kampens sidste fire mål.

Et vildt og imponerende comeback af Danmark i en kamp, som de franske piger nok kommer til at ligge søvnløse over i nat. For de var bedst i lange, lange perioder af kampen. Men da det hele skulle afgøres, viste danskerne en stærk moral - og det kommer man nu engang meget langt med.

Og lad os da lige slutte af med at rose franske Enola Borg, der med 12 mål spillede en forrygende kamp og blev kåret til kampens spiller.