Nordsjælland Håndbold med ambitiøs talentsatsning

Starter i samarbejde med moderklubberne et U-17 hold, som skal stoppe talentflugten over Storebælt

Nordsjælland Håndbold søsætter i samarbejde med de tre moderklubber en ambitiøs talentsatsning for U17 fra sæsonen 2020-21, som endnu et skridt i strategien om at udvikling af unge talenter skal være fundamentet for et bæredygtigt seniorhold. Det fortæller klubben i en pressemeddelelse.

- Vi ønsker at gøre op med det faktum, at de mest ambitiøse nordsjællandske håndboldtalenter flygter over Storebælt i jagten på muligheden for at dygtiggøre sig mest muligt. Ligesom vi også venter, at tilbuddet er så attraktivt, at unge vælger NH-talent til når de vender hjem fra efterskoler, siger cheftræner Simon Dahl.

NH-talent organiseres med direkte inspiration fra setup'et omkring ligaholdet og således vil både håndboldtrænere, fysioterapeuter og fysiske trænere være gennemgående:

- Vi vil fra dag ét matche de fynske og jyske håndboldmiljøet på setup og kvalitet - en hverdag, hvor de unge drenge bliver mødt af kvalitet og engagement, uanset om det er i mødet med håndboldtræneren, den fysiske træner eller fysioterapeuten, uddyber cheftræneren. Skal udvikles og udvides Målet er i første omgang at samle en ambitiøs gruppe unge spillere, som har lyst til en individuel og kollektiv udvikling.

Det skal så udvikle sig til et nordsjællandsk flagskib, som er med i den absolutte ungdom:

- Det er ambitionen, at det i år to udvides til at omfatte både U19 og et fælles Nordsjælland Håndboldudviklingshold i 2. division herre, fortæller Simon Dahl.

Selvom udgangspunktet er de tre moderklubber Helsingør Håndbold, Hillerød Håndbold og Team Helsinge Håndbold, så er NH-talent også åben for andre interesserede spillere.

Træningerne ligger i Royal Stage i Hillerød, fordi det er centralt i Nordsjælland og der er bl.a. et helt nyt rum til fysisk træning.

De tre moderklubber glæder sig

Simon Dahl peger på, at det i høj grad handler om, at unge spillere skal have udfordringer, så de bliver dygtigere – men det handler også om, at skabe synergier fra Sjællands eneste herreligahold ned gennem de tre moderklubber og dermed give børne- og ungdomsarbejdet et løft. Maria Højer Nannberg, der er formand for Hillerød Håndboldklub, er rigtig glad for det nye tilbud:

- Vi beholder vores talenter i Nordsjælland og tager hånd om dem, siger hun og tilføjer, at det er endnu et tiltag, der skaber fællesskab omkring Nordsjælland Håndbold. Hun nævner, at ved turneringer ser man også børnespillere fra de tre moderklubber heppe på hinanden og mødes til 3. halvleg.

Formanden for Helsingør Håndbold, Jan Jacobsen, glæder sig også over, at der nu er et tilbud, der kan holde på talenterne:

- Vi kan skabe en elite hos os og vi starter dér, hvor de største talenter er. Det er et meget velgennemtænkt projekt.

Kristian Kristiansen, formand for Team Helsinge Håndbold, ser også hen til at der kommer et attraktivt tilbud til unge talenter og han supplerer:

- Vi har som moderklubber et ansvar for at fødekæden er der – og det kan vi kun gøre i fællesskab.

 

Fakta

• Spillere fra Helsingør, Hillerød og Helsinge vil blive indstillet af deres trænere i samarbejde med ligatræner Simon Dahl, der har indblik i spillernes niveau.

• Andre interesserede spillere kan kontakte Simon Dahl mail: simon.dahl7@gmail.com

• I løbet af foråret vil der være åbne træninger og informationsmøder.

Generation 24