Sønderjyske Herrehåndbold lancerer bredt talentarbejde

Tobias Møller bliver ny talentchef i det sønderjyske

Sønderjyske Herrehåndbold fortæller følgende:

Fra SønderjyskE Herrehåndbolds side har man et stort ønske om at udvikle et talentarbejde der favner så bredt at man får et miljø hvor alle spillere føler sig velkomne og inspirerede til at blive så gode som muligt.

Som en konsekvens heraf har man derfor lavet et set-up med talentchef og trænere der ser således ud.

Tobias Møller stopper sin aktive karriere og bliver ny talentchef samtidig med at han overgår som fysisk træner for ligaholdet. Han fortsætter også på STA med ansvar for morgentræningen.

Træner for U-19 holdet bliver Morten Malmquist. Han er særdeles godt kendt i området for en trænerkarriere der har bragt ham omkring både ungdoms og senior hold på eliteniveau. Senest har han været træner for TMT Tønders U-19 og U-17 hold.

Træner for U-17 drengeholdet bliver Ole Storjohann. Ole er bosiddende i Flensborg. Ole har mere end 10 års træner erfaring fra både Tyskland og Danmark. Han glæder sig til at blive en del af SønderjyskE/Sønderborg håndbold.

På U-15 siden starter et nyt samarbejde mellem Vidar/Ulkebøl og Dybbøl under Sønderborg Ungdom hvor Jesper Skellgaard bliver kontaktperson

Assistenttræner for ligaholdet, Lasse Folkmann bliver bindeleddet mellem de forskellige årgange og skal sørge for at alle trækker i samme retning, en funktion han har stor erfaring med via sit arbejde i Fredericia HK.

Desuden fortsætter Casper Zachariassen og Ulrik Nøddesbo Eggert som trænerteam for SønderjyskEs 2. hold. De 2 erfarne herrer tager endnu en sæson og det er vi i SønderjyskE/Sønderborg Håndbold glade for.

Sønderborg Håndbold er glade for det setup som starter op i juli 2024 og mener det er et meget stærkt setup, som er garant for udvikling af spillerne.

Sportsmanager Thomas Mogensen udtaler

– Vi vil med dette set-up gerne sikre et miljø hvor vi kan blive stærke sammen. Vi vil gerne samle håndboldspillere fra hele Sønderborg området for på den måde at udvikle spillere på tværs af klubber på bedst mulig måde.

– Der skal etableres et godt samarbejde mellem klubberne til gavn for alle der har lyst til at dygtiggøre sig. Forhåbentligt på en måde der giver et naturligt tilhørsforhold til SønderjyskE, så man tør drømme om at blive en af de lyseblå spillere med SønderjyskE logoet på brystet.

– Håbet er også at vi sammen med U-19 træner Morten Malmquist og U-17 træner Ole Storjohann kan til trække og involvere nogle unge mennesker i træner arbejdet.

– Vi har en stor mængde passionerede ungdomsspillere i området, hvilket blandt andet kan ses på Sønderborg Talent Akademi hvor der knokles med den personlige udvikling.

Morten Malmquist har de seneste 3 sæsoner været træner i Tønder. Her har han især haft ansvaret for U-19 herreholdet, men har i samme periode også været inde over U-17 og 3. divisionsholdet.

Morten har i mange i mange år været ungdomstræner i Sønderborg, hvor han altid har lagt stor vægt på udvikling af den enkelte spiller samtidig med at få et kollektiv til at fungere.

Stop efter 15 sæsoner

Tobias Møller der stopper sin aktive karriere, fortjener stor respekt for sit arbejde på såvel som udenfor banen, får det sidste ord.

– Min 15. og sidste sæson som professionel håndboldspiller lakker mod enden. Da jeg i 2007 fik debut som 17-årig i GOG, var det kun en ung mands drøm at kunne spille professionelt i så mange år. Jeg har spillet i nogle af de bedste klubber i Danmark, og jeg har haft det fantastisk sjovt. Jeg vil gerne takke alle mine tidligere holdkammerater i klubber og på ungdomslandshold for de gode minder og venskaber, jeg har fået gennem tiden. Jeg vil også gerne takke mine forældre og min kone for den store støtte gennem årene.

– De seneste fire sæsoner har været i den lyseblå trøje, hvor jeg særligt det første år spillede noget af mit bedste håndbold. Den største forandring skete dog udenfor banen, da vi slog os ned, købte hus og familien blev udvidet til fire. Vi nyder tilværelsen i Sønderjylland tæt på familie og dejlig natur. Jeg vil gerne takke alle i og omkring SønderjyskE, men den største tak skal gå til tilskuere og fans for den fantastiske opbakning.

– Nu er tiden så kommet til det næste skridt i min karriere. Jeg er stolt af de mange år, jeg har knoklet med studie og arbejde ved siden af håndbolden. Det har banet vejen for den næste periode i mit liv. Jeg fortsætter som fysisk træner i Sønderjyske herrehåndbold og begynder som talentchef fra sommeren 2024. Jeg har i mange år arbejdet med fysisk træning af unge sportsudøvere, men har de seneste år også arbejdet med ligahold. Det hænger godt sammen med min uddannelse i Idræt og Sundhed, hvor jeg har specialiseret mig indenfor fysisk træning og præstationsoptimering. Jeg glæder mig også til at være en del af talentudviklingsarbejdet i Sønderborg og omegn.

– Målet med en klub som Sønderjyske skal være at kunne udvikle egne talenter, som kan spille sig på ligaholdet. Jeg vil forsøge at sætte mit præg på hele setuppet, så vi styrker træningsmiljøet, talentakademiet og udviklingen af dygtige trænere.

– Jeg glæder mig til at komme i gang med arbejdet, men når min barsel slutter om lidt, skal spille kvalifikationskampe og forhåbentlig være med til at sikre SønderjyskE en ny sæson i Herre Håndboldligaen.

Generation 24