U17 piger EM finale: Danmark-Frankrig i tal

Danmark måtte bøje sig for et stærkt fransk mandskab

EM-finale

Danmark - Frankrig 19-24 (9-12)

Mål for Danmark : Andrea Vejsgaard Bugtrup 4, Freya Hattesen 3, Malou Axél 2, Clara Sørensen 2, Anne Dolberg Plougstrup 2, Frida Johannesen 1, Julie Persson 1, Emilie Schleicher 1, Johanne Andersen 1, Caroline Clausen 1, Andrea Jensen 1.

Udvisninger: Danmark 2: Andrea Vejsgaard Bugtrup 1, Anna Mogensen 1. Frankrig: 4.

Redningsprocenter: Andrea Nørklit 32, Freja Fonseca 40.

Stillingen undervejs: 1-3, 5-3, 9-9, 14-10, 20-14.

DHF skriver følgende om kampen:

Danmark kan rejse stolte hjem fra EM med sølvmedaljer, men også med oplevelser og erfaring, der er guld værd! 

Det blev desværre ikke til en finalesejr til de talentfulde U17-kvinder, som her til aften spillede finale mod Frankrig ved EM i Montenegro. De danske spillere har imponeret kamp efter kamp og søndag aften skulle de så forsøge at få tre ugers hårdt arbejde til at kulminere, da de mødte Frankrig i finalen. Desværre var de franske kvinder en tand for stærke i dag, og det blev derfor dem, der løb med guldet.'

To spillere fra det danske hold blev nomineret til EM’s All Star-hold, nemlig Anne Dolberg Plougstrup som blev kåret til turneringens bedste venstre back, og Andrea Nørklit som blev kåret til turneringens mest værdifulde spiller. Kæmpestort tillykke til begge spillere, med den flotte hæder.
Selvom de danske spillere selvfølgelig er ærgerlige over nederlaget, kan de unge, håndboldkvinder være virkelig stolte af sig selv - for de har imponeret os alle.