U19 EM: Danmark ude trods sejr

Sverige blev slået på en scoring efter tid, men Rusland og Sverige går videre på Danmarks bekostning

En sejr på 25-24 over Sverige i den sidste mellemrundekamp ved U19-pigernes EM var ikke nok for Danmark, der sluttede med samme pointtal som Sverige og Rusland, der spillede sig i semifinalen pga. en bedre målscore end Danmark.

Danmark dominerede kampens indledning voldsomt og var foran hele 15-8 efter 26 minutter. Desværre for Danmark sluttede Sverige de første 30 minutter med fire ubesvarede scoringer, og dermed var svenskerne inde i kampen igen.

I 2. halvleg gik det danske angrebsspil i stå, og efter 49 minutter udlignede Sverige til 17-17. Derefter fulgte en tæt afslutning, hvor svenskerne aldrig var foran. Danmark blev svækket, da Thea Rasmussen fik sin tredje udvisning, og med 20 sekunder igen udlignede Sverige til 24-24. Signe Vetter fremtvang imidlertid et straffekast i kampens sidste sekund, og det scorede Maria Berger Wierzba på. Det var dog svenskerne, der kunne juble efter kampen.

Maria Berger Wierzba blev kåret til bedste dansker i kampen.

Danmark spiller placeringskampe 16. og 17. juli.

Danmarks mål blev scoret af: Maria Berger Wierzba 6, Clara Skott 5, Signe Vetter Laursen 5, Laura Holm Andersen 3, Thilde Frandsen 2, Thea Rasmussen 1, Alberte Ebler 1, Mathilde Høy Troelsen 1, Nanna Rasmussen 1.