U19 piger EM: Danmark lever trods nederlag

Rusland vandt en jævnbyrdig kamp mod et godt spillende dansk mandskab

De danske U19-landsholdspiger tabte den første mellemrundekamp, mod Rusland, med 24-27, efter at russerne havde ført 14-12 ved pausen. Landstræner Heine Eriksen kalder den russiske sejr for fortjent.

- Det er fair nok at russerne vinder, for de har initiativ i større dele af kampen end vi har. Med 10 minutter igen har vi chancen for at skabe lidt afstand, og vi ærgrer os da over, at vi ikke får sat ind, da vi har chancen. Men det er os, der jagter i store dele af kampen, siger Eriksen fra Slovenien, hvor han så en kamp, der bød på hele syv forskellige forsvarsformationer.

- Det bliver typisk lidt ujævnt mod et russisk hold. De dækker op på fire forskellige måder, vi dækker på tre forskellige måder. Og med to forsvar, der forsøger at bryde rytmen, så bliver spillet lidt hakkende, siger Heine Eriksen, der roser sine spillere.

- Alle kommer ind og bidrager, især angrebsmæssigt. Mod det bedste hold, vi har mødt hernede. Jeg er meget tilfreds med vores energi og fight, og pigerne leverer en rigtig flot indsats.

Heine Eriksen hæfter sig ved, at alle fire hold i puljen kan spille sig i semifinalen.

- Vi kan stadig afgøre det med en tilstrækkeligt stor sejr over Sverige, så vi er stadig i spil til en semifinaleplads. Det bliver en spændende dag, siger han.

Skanderborgs Alberte Ebler (på artiklens foto) blev kåret til bedste dansker i opgøret.

Danmarks målscorere: Clara Skott 6, Alberte Ebler 5, Maria Berger Wierzba 3, Thea Rasmussen 3, Linn Johannsen 2, Laura Holm Andersen 2, Frida Møller 2, Signe Laursen 1.