Claus Hansen: Lærerig landsholdssamling

U19-landsholdsdrengene vendte tirsdag hjem til Danmark efter en tur til Tyskland, der både bød på tre kampe samt adskillige træninger. Og det har været en god og lærerig samling, siger Claus Hansen.

- Vi har fået en rigtig god fornemmelse af, hvor vi står, og hvad vi skal arbejde med i den næste samling, hvor der også er landskampe på programmet, siger han.

Ud over at vinde over Tyskland, Island og et tysk klubhold, så har U19-landsholdsspillerne trænet i både hal, styrkelokale og med løbetræning i det tyske.

- Det har været rigtig godt, at vi trænede både inden og efter kampene. Det betød blandt andet, at vi kunne reagere på de ting, vi så i den sidste kamp, hvor vi mødte Tyskland, siger Claus Hansen.

Netop mod Tyskland "toppede" trænerteamet truppen, men sådan bliver det ikke fremover.

- Vi ved af erfaring, at det er vigtigt, at vi kan spille med flere forskellige opstillinger, så vi ikke kommer til at trække et for stort læs på de samme spillere i en turnering med mange kampe, siger Claus Hansen.

Og turnering er i denne sammenhæng lig med VM, der spilles senere på sommeren. Claus Hansen & Co. har allerede nu en god idé om, hvilke 16 spillere, der skal med til slutrunden, og det ligger fast, at der bliver mange debutanter.

- 12 af de 19 spillere, vi havde med i Tyskland, var ikke med til EM sidste år. Dertil kommer, at Jonathan Würtz ikke var med i Tyskland, da han skal spille med på U21-landsholdet i dettes kommende kampe, lyder det fra Claus Hansen.