Jacob Groes har fart på - læs hans historie.

Følgende tekst er hentet hos Kolding Kommunes Håndboldsamarbejdes Facebokside:

Der er fuld fart på Jacob Groes
Det går stærkt, når Jacob Groes løber op langs sidelinjen for KIF Kolding København, hvor han i denne sæson ikke bare har fået ligadebut, men stort set også fuld spilletid. Det er også gået så stærkt, at det til tider har været svært for Jacob selv at følge med erkender den lynhurtige fløj, der ikke selv havde forestillet sig, at det skulle gå så hurtigt i efteråret.

Da Fabio Chiuffa op mod sommerferien flyttede fra klubben, blev Jacob en del af ligatruppen, og en skade til etablerede Sebastian Augustinussen skabte pludselig et stort tomrum på højrefløjen, hvilket Jacob har benyttet til foreløbig at sende foreløbig 19 kugler i kassen i håndboldligaen. Succesen skaber dog også udfordringer, hvor det kan være svært at nå det hele fra den ambitiøse fløj, der skal passe træningen og uddannelse ved siden af:

- Det sværeste er, at få det til at hænge sammen med mine studier på IBC, og derfor træner jeg ofte med 2. division om aftenen, lyder det fra Jacob, som glæder sig til at kunne give håndbolden mere fokus, når eksamen er i hus til sommer.

De mange ligatræninger i dagtimerne er svære at kombinere med skolen, så derfor træner Jacob ofte om aftenen med 2. divisionsholdet og er ikke fast med i alle ligatræninger ind til eksamen er i hus. De gode præstationer har foreløbig givet en plads på U20 landsholdet, hvor Jacob dermed har mulighed for at få en slutrunde på cv’et.

En anden ting, det unge fløjtalent lige har skulle vænne sig til, er at blive genkendt og skulle skrive autografer i hallen, så der er ikke noget at sige til, at der er mange nye indtryk for en rolig knægt på 19 år, der før sommerferien boede på IKA og spillede på U18 holdet i KIF Håndbold.

Det hele startede på Brændkjærskolens eliteidrætslinje, hvor der skete noget med Jacobs tilgang til håndbolden.

- Da jeg var igennem optagelsesprocessen og startede på linjen blev jeg også mere seriøs med min håndbold, og jeg fik meget ud af den ekstra træning” lyder det fra Jacob, der med glæde husker tilbage til tiden, som også bød på et stærkt fællesskab og en del nye venskaber. 

Flere håndboldklubber skal tættere på eliteidrætslinjen

Som så mange andre talenter startede Jacob Groes sin mere elitære tilgang til håndbolden på Brændkjærskolens eliteidrætslinje. En del af de mange talenter, der er ved at slå igennem i disse år har været omkring eliteidrætslinjen, og de kommer med baggrund i mange forskellige klubber.

Eliteidrætsklasserne har været startskuddet for mange, og det er en drøm, som man sagtens kan følge uanset, hvilken klub man spiller i. Kolding Elite har indledt en dialog med flere klubber i kommunen og etableret et samarbejde, som også skal give større tydelighed omkring at man ikke skal skifte klub for at blive optaget på eliteidrætslinjen.

- Vi tror på, at et stærkt samarbejde mellem håndboldklubberne kan gavne dem alle. Det kan give mulighed for at få flere til at spille håndbold, og det kan give mulighed for at få en stor karriere uanset hvor du starter med at spille håndbold, lyder det fra Kolding kommunes elitekoordinator Bjarne Foged Henriksen, der fortsætter:

- Vi vil gerne have, at alle klubber får mere ejerskab af eliteidrætslinjen, og det er også derfor vi inviterer dem indenfor, hvilket de også har ytret ønske om i vores netværk af håndboldklubber.