Randers HK Ungdom og Bjerringbro FH etablerer nyt holdfællesskab

Det betyder bl.a. et holdfællesskab i U19 rækken hos pigerne

I takt med de seneste års udvikling af Kvindeligaen har Randers HK A/S sammen med moderklubberne valgt at gå nye veje for at sikre det fremtidige talentarbejde i Randers og har derfor sammen med Bjerringbro FH indgået en aftale om holdfællesskab i U19 rækken.

Aftalen gælder foreløbigt for sæsonen 2020-2021, og det betyder, at spillerne i U19-truppen også vil have mulighed for at spille seniorkampe på enten Randers HK´s ligahold eller på Bjerringbro FH´s 1. divisionshold. Formålet med aftalen er at styrke det i forvejen meget gode talentarbejde, som finder sted i begge klubber, således det også i de kommende år vil være muligt for Randers HK og Bjerringbro FH at rekruttere spillere fra egne ungdomsafdelinger til seniorholdene. 

– Vi ønsker, som klubben har tradition for, fortsat at kunne udvikle flest mulige af vores unge spillere. Overgangen fra ungdom til senior er måske den mest komplekse i udviklingen af unge spillere, og med en foranderlig verden med øget kamp om de unge talenter er det vigtigt, at vi forsøger at optimere vores set-up for vores unge spillere, udtaler ligacheftræner Niels Agesen.

– Derfor er jeg utrolig glad for, at vores moderklubber har givet grønt lys til U19-holdfællesskabet med Bjerringbro, idet vi med dette kan give endnu flere af vores unge spillere muligheden for at snuse til seniorlivet til såvel træning som til kamp. I praksis betyder det, at vores unge U19-spillere både kan være en del af U19-holdet og derudover være en del af enten Randers HK’s ligatrup eller en del af 1. divisionstruppen i Bjerringbro. Det giver dermed de unge spillere muligheden for at vise, om den rette indstilling, de rette kompetencer og den rette fysik er til stede, fortsætter Niels Agesen.

I Bjerringbro er glæden ved det fælles U19 projekt ligeså stor som i Randers. Cheftræner Jesper Bangshøi siger:

– Vi kommer med dette projekt til at blive et endnu mere attraktivt hold at være en del af. Vi kan i samarbejde med U19 træneren i Randers HK trække på de U19 talenter som er dygtige nok til at træne med os og eventuelt spille kampe for os hvis det bliver nødvendigt. Dermed kan vi hele tiden intensivere vores træninger.

- Det er de færreste talenter som kan gå direkte fra U19 til en seniorkarriere på Liganiveau, og der kan vi tilbyde et stærkt set-up i 1. division. Vi har til den kommende sæson bl.a. 3 spillere i vores 1. divisionstrup som stadig kun er U19 spillere og disse talenter har jo også mulighed for at spille for U19 holdet hvis det skulle blive aktuelt, fortsætter Jesper Bangshøi.

Formand i Bjerringbro FH Dennis Jensen supplerer:

- Det vil give en stor lokal styrke til lokalområdets damehåndbold, at vi kan tilbyde unge håndboldspillere muligheden for at blive indplaceret på den rigtige hylde, hvor spilletid og udviklingsmuligheder på de forskellige niveauer kan balanceres. Det vil være mere attraktivt for de unge spillere at blive i nærområdet, og det er en god udvikling.

- Vi har igennem de næsten 25 år, hvor Randers HK har eksisteret, udviklet mange store stjerner til henholdsvis landshold og ligahold. Det er vores styrke og vores stolthed, og det vil vi gerne fortsætte med de næste mange år. Derfor skal vi til stadighed udvikle vores talentarbejde. Jeg vil gerne takke vores fem moderklubber for opbakningen til det nye tiltag, og jeg håber og tror, at dette skridt vil være det helt rigtige for udviklingen af elitehåndbolden i Randers, siger formanden for Randers HK A/S, Henrik Schaar.

I praksis betyder aftalen, at de fem håndboldklubber bag Randers HK, Dronningborg Boldklub, Kristrup Boldklub, Randers Sportsklub Freja, Randers KFUM og Vorup FB, fortsat benytter DHF-dispensationen til at være fem klubber i holdfællesskabet omkring seniorholdet og U17-holdet, men at man fra sæson 2020-21 fremover vil være fire klubber i holdfælleskabet omkring U19, hvoraf Bjerringbro FH vil være den ene i 2020-21.

 

Generation 24