Sensationel VM-finale til U21-drengene

Hvis der var en ting, samtlige håndboldkloge var enige om forud for U21 VM i Algeriet, så var det, at en finale uden de forsvarende franske verdensmestre i årgangen var utænkelig. Men sådan bliver det, efter at Danmark leverede en jætteindsats og vandt 37-34.

Frankrig - med Barcelona-stjernen Dika Mem i spidsen - kunne ganske enkelt ikke holde den danske offensiv nede. Lasse Møller og Mathias Bitsch, sidstnævnte med masser af spilleminutter med Nikolaj Enderleit ud, bombede fra bagkæden. Og da Frankrig begyndte at mandsopdække Møller i 2. halvleg, gik Danmark over til at spille 7 mod 6 - og det fik franskmændene aldrig løst.

I den anden ende havde Danmark især sit hyr med Dika Mem, og generelt kom Frankrig til mange store chancer. Men igen stod Simon Gade en stor, stor kamp i det danske mål, og han må blandt andet have givet den franske højrefløj onde drømme i nat.

Mål for Danmark: Mathias Bitsch 11, Lasse Moeller 10, Magnus Saugstrup 6, Sebastian Augustinussen 6, Christian Olesen 1, Frederik Ladefoged 1, Mads Kjeldgaard 1 og Simon Gade 1.

Danmark møder enten Spanien eller Tyskland i finalen, der spilles søndag.