Generation handball
  • Hellebjerg

Ydun vil knække skadeskurven

søndag. 22. november - 2015 af Claus Sonne  | Foto: Karsten Christoffersen


Hvad gør man i en klub, når man i de seneste 12-18 måneder har oplevet flere overbelastningsskader i knæ og ankler end tidligere? Og vi snakker ungdomsafdeling. 

Sådan var det i BK Ydun, hvor skaderne begyndte at komme helt nede i U10-årgangene, mens et stort antal U14-spillere også har haft knæproblemer. Svaret har været at satse på at vende udviklingen og skabe yderligere fokus på en stærk og anderledes styrketræningskultur.

I forvejen havde klubben en fysioterapeut ansat på seniorsiden, og det har man nu også på ungdomssiden. Og der er tale om to fysioterapeuter, der kender spillet, nemlig Mia Djuraas og Nicolaj Andersson. De er begge tidligere ungdomslandsholdsspillere i håndbold og har været tvunget til at opgive spillet på grund af skader. Sammen driver de MD FYS.

- Vi blev nødt til at gøre noget, for antallet af overbelastningsskader blev større og større, selv om vi mener at have tilpasset træningsmængden efter årgangene og har haft fokus på det, fortæller Karsten Christoffersen, som er udviklingsansvarlig i BK Ydun, hvis bestyrelse var enige i, at det var en god idé.

Derfor er knap 75 af de 300 medlemmer af klubbens ungdomsafdeling nu i gang med at træne efter forskrifter fra Mia Djuraas og Nicolaj Andersson. Der er stor fokus på smidighed og håndboldrelateret styrketræning - og på at lære de yngste de rigtige teknikker, inden de får "vægt på stængerne".

- Samtidig har alle ungdomstrænere gennemført en træningsworkshop, så de på sigt kan tage over, og klubben betaler for trænernes uddannelse og giver et tilskud til spillerne. Jeg synes, det er dejligt og modigt af klubben, at man har sagt ja, siger Karsten Christoffersen  og kan fortælle om nye tider.

- Vi har spillere, der har styrketrænet før, men der er kommet nye træningsmetoder til, og de er blevet rigtig godt modaget. Derfor håber vi, at vi ikke bare kan knække kurven, men også knække skadeskurven, siger han.


Til toppen ↑